به گزارش مشرق به نقل از ايران هسته اي، ريچارد لنر سخنگوي اژانس دفاع موشکي وزارت دفاع امريکا گفته است که سامانه دفاع موشکي درياپايه ايجيس ساخت شرکت اسلحه سازي لاکهيد مارتين و سامانه رهگيري موشکي ديگري که ساخت شرکت اسلحه سازي ريتون است در اين آزمايش مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
امريکا بر اساس توافقي که با ناتو دارد و با وجود مخالفت روسيه قصد دارد يک مجموعه از سامانه هاي دفاع موشکي را به گونه اي در زمين و دريا مستقر کند که توان دفاع هم زمان از خاک اروپا و امريکا را داشته باشد.
دو ازمايش دفاع موشکي زمين پايه اخير امريکا که با هدف محافظت از خاک امريکا صورت گرفت با ناکامي مواجه شد.
با اين وجود، جيم ولف در گزارشي که براي خبرگزاري رويترز از واشينگتن تهيه کرده و در تاريخ 19 فروردين 1390 منتشر شده مي نويسد: «اين ازمايش دفاع موشکي که از ان تحت عنوان ازمايش اف تي ام 15 ياد مي شودبا هدف نشان دادن توانايي مقابله با گروهي از موشک هاي بالستيک صورت مي گيرد».
ازمايش هاي درياپايه پيشين که امريکا انجام داده با هدف مهار حملات موشکي با موشک هاي ميان برد صورت گرفته اند. برد موشک هاي ميان برد بين 3 هزار تا 5500 کيلومتر تعريف شده است.
اگرچه امريکا ادعا مي کند که اين سامانه را براي مقابله با خطر موشکي ايران نصب مي کند اما روس ها عقيده دارندکه خطر اصلي از جانب اين موشک ها خاک آنها را تهديد مي کند. مذاکرات روسيه و امريکا درباره ايجاد يک مکانيسم فرماندهي مشترک بر اين سامانه تا امروز به هيچ نتيجه اي نرسيده است.
ريچارد لنر گفته است کشتي مجهز به سامانه دفاع موشکي ايجيس که در اين ازمايش مورد استفاده قرار خواهد گرفت در جنوب اقيانوس ارام مستقر خواهد شد و موشک بالستيک از کواجلين اتول که بخشي از جزاير مارشال است به سوي اين کشتي شليک خواهد شد جزاير مارشال در مرکز اقيانوس ارام واقع است.
با اين حال، تست اين سامانه براي آن دسته از کشرهاي اروپايي که روي سامانه امريکا براي دفاع از خود حساب کرده اند اهميت بسياري دارد. ولف در گزارش خود نوشته است: «جي مايکل گيلمور از کارشناسان بلند پايه تسليحاتي در وزارت دفاع امريکا در سخناني که در ماه ميلادي گذشته در برابر اعضاي کنگره امريکا ايراد کرد گفت در اين ازمايش سامانه دفاع موشکي ايجيس براي اولين بار نشان خواهد داد که توانايي اين سامانه در برابر تهديد موشک هاي دوربردتر در مرحله اول برنامه دفاع موشکي امريکا براي اروپا تا چه اندازه است».
به نوشته ولف ريکي اليسون از کارشناسان امور تسليحاتي در يک شرکت خصوصي نيز در اين خصوص گفته است: «اين ازمايش دفاع موشکي براي دولت باراک اوباما از اهميت زيادي برخوردار است. اهميت اين ازمايش از ان جهت است که دولت اوباما در نظر دارد اين سامانه دفاع موشکي را تا اواخر سال جاري ميلادي در اروپا مستقر کند».
باراک اوباما در سال 2009 ميلادي طرح متعلق به دوران رياست جمهوري جرج بوش رئيس جمهور سابق امريکا را که بر اساس ان قرار بود امريکا سامانه دفاع موشکي خود را در جمهوري چک و لهستان مستقر کند کنار گذاشت. پنتاگون به جاي اين سامانه دفاع موشکي به سامانه دفاعي انعطاف پذيرتري روي اورد که در ان از موشک هاي ضد موشک ايجيس استفاده مي شد. اين تغيير راهبرد پس از آن انجام شد که پنتاگون در گزارشي اعلام کرد توانايي موشک هاي ميان برد ايران از توان دوربرد آن بيشتر است.
منابع نظامي به «ايران هسته اي» گفتند هم اکنون چند کشتي حامل سامانه ايجيس در خليج فارس حضور دارد اما اين سامانه هرگز عملا آزمايش نشده است.